Pare Cridant

Pare Cridant

5 frases que tot pare de nen futbolista hauria estalviar dir

Com amb el menjar, amb els nens no es juga . Per això, si un  fill nostre  juga a futbol (o qualsevol altre esport),   recordem aquestes 5 frases que en un moment donat ens  poden venir al cap, però que, com a pare adult i responsable que som, hauríem  de callar.

 

 1. ¡Mister! A veure si treus més al meu fill!

¡Mister! A veure si treus més al meu fill!

¡Mister! A veure si treus més al meu fill!

Els pares manen a casa i els entrenadors al camp. Així de clar. Si el nen dóna mostres d’estar desmotivat o trist per no jugar (alguna cosa no molt habitual), es pot dialogar amb l’entrenador per veure què passa, però sempre amb aquest ingredient fonamental que fa que tot surti bé: el respecte.

 1. A veure si t’esforces més. Així no arribaràs en lloc.

A veure si t'esforces més. Així no arribaràs en lloc.

A veure si t’esforces més. Així no arribaràs en lloc.

Primer: un nen no té perquè arribar a cap lloc  amb l’esport. Simplement ha de gaudir. Segon: una crítica i una amenaça no semblen precisament les tècniques més efectives per motivar i donar confiança a un nen.

 1. Però que pites, desgraciat !?

No hi ha res més trist que veure un nen faltant al respecte a un àrbitre. Una cosa que no passarà si els pares tampoc ho fan. A més, veure a un pare enfurismat en un partit de nens és d’una vergonya aliena demolidora.

Però que pites, desgraciat !?

Però que pites, desgraciat !?

 1. Ets el millor de l’equip! Un crack! Ni en Cristiano Ronaldo!

Ets el millor de l'equip! Un crack! Ni en Cristiano Ronaldo!

Ets el millor de l’equip! Un crack! Ni en Cristiano Ronaldo!

Igual que la crítica destructiva, l’elogi desmesurat també és perjudicial. Aquestes boniques paraules són verí. Gairebé sempre són una mentida i posen el focus en l’actitud equivocada: la competitivitat entre companys i l’individualisme, en lloc de la diversió, el joc col·lectiu i el fixar-se en un mateix com l’única persona a la qual s’ha de superar.

 1. ‘Fulanito’ és un “chupón”. No vos deixa jugar als altres.

'Fulanito' és un “chupón”. No vos deixa jugar als altres.

‘Fulanito’ és un “chupón”. No vos deixa jugar als altres.

Òbviament, es poden tenir opinions sobre com juguen els xavals de l’equip del nostre fill. Però una cosa molt diferent és vomitarles sobre el nen. Amb això l’únic que fem és crear discòrdia i ensenyar-li al nen que pot criticar als altres i enfrontar-se de males maneres quan li vingui de gust.

Font: http://buzz.marca.com/

imatges:

 • fbhi.webnode.es
 • globalon.es
 • elcorreo.com
 • blogs.menshealth.es
 • futbolcorunes.blogspot.com

 

Hola, ja saps que has d'acceptar si estàs conforma que utilitzem cookies Més informació

Com tots, utilitza’m Cookies. Només els utilitza’m per les nostres estadístiques. Si continues navegant vol dir que ho acceptes. Gràcies i no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per qualsevol aclariment

Tancar